İran Kara Kuvvetleri Taher adlı yeni keskin nişancı silahı üretti

  • 12 Aralık 2016
  • 1.613 kez görüntülendi.
İran Kara Kuvvetleri Taher adlı yeni keskin nişancı silahı üretti

İran Kara Kuvvetleri’nin “Taher” adlı yeni keskin nişancı silahı, “Muhammed Resulullah 4” isimli büyük tatbikatta meydana çıkarıldı.

İran’ın güneydoğusunda üç gün devam edileceği planlanan ve dün başlayan “Muhammed Resulullah 4” isimli büyük tatbikatta, İran Kara Kuvvetleri’nin “Taher” adlı yeni keskin nişancı silahı meydana çıkarıldı.

4 kilo 400 gram ağırlık ve bir metre 28 santimlik uzunluğunda olan bu silah, 7.63 kalibreyi ateş etme kapasitesine sahiptir. Ayrıca bu silahın azami menzili 1200 metreyken etkili menzili de dürbünle 800 metre ve dürbünsüz 400 metredir.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Araştırma ve Bağımsızlaşma Kurumu Başkanı Tuğgeneral Zevvarei, bu silahla ilgili, “Yeni üretilen silaha komando birlikleri başta olmak üzere Kara Kuvvetler tarafından yüksek oranda ihtiyaç duyulmaktaydı ve biz son yıllarda bu silahın “Şaher” ve “Baher” gibi birkaç örneğini yaptık” açıklamalarını yaptı.

Tuğgeneral Zevvarei, son olarak “Taher”in tüm pratik denetlemelerden başaırılı olarak geçip Kara Kuvvetleri’nde kullanmak üzere üretime hazır olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.