İran: Karşı taraf sözünü tutmazsa, yükümlülükleri yine askıya alırız

  • 06 Ekim 2019
  • 1.801 kez görüntülendi.
İran: Karşı taraf sözünü tutmazsa, yükümlülükleri yine askıya alırız
İAEK Sözcüsü Behruz Kemalvendi, karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde İran da yükümlülüklerini askıya almaya devam edeceklerini vurguladı.

 Tahran’da nükleer hukuk kursunun açılış töreninde konuşan İAEK Sözcüsü Behruz Kemalvendi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam’daki bazı yükümlülüklerini askıya alma kararı, Amerika’nın bu anlaşmadan çekilmesi ve Avrupalı tarafların sözünü tutmaması ve ayrıca haklarla yükümlülüklerin arasında denge oluşturulması için alınan bir karar olduğunu belirtti.

Sözcü Kemalvendi eğer Avrupalı taraflar İran’dan Bercam’ı tam olarak uygulamasını istiyorsa, o zaman kendi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

İAEK Sözcüsü Kemalvendi ayrıca İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin de vurguladığı üzere nükleer silah herkese yasak olması gerektiğini, İran yükümlülüklerini askıya almayı bir yıl süren stratejik sabrın ardından hayata geçirdiğini hatırlattı.

Kemalvendi, İran ve AB arasında nükleer iş birliğine işaret ederek şöyle dedi: Tüm sorunlara ve sıkıntılara rağmen Bercam’ın üçüncü ekinde yer alan ilgili projelerin üzerinde iş birliği durumu Tahran ve Brüksel arasında devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.