İran Kıbrıs’ın birliği konusunda müzakereler için evsahipliğine hazır

  • 08 Kasım 2016
  • 1.130 kez görüntülendi.
İran Kıbrıs’ın birliği konusunda müzakereler için evsahipliğine hazır

İran’ın Kıbrıs büyükelçisi Rıza Zebib, Kıbrıs Türk kesimi lideri Mustafa Akıncı ile görüşmesinde İran’ın, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, İran büyükelçisi dün Mustafa Akıncı ile görüşmesinde İran’ın Kıbrıs adasının birliği konusunda her türlü müzakere düzenlenmesinde ev sahipliğine hazır olduğunu bildirirken, Kıbrıs’ta her iki taraf arasında müzakerelerin ilerlemesinden de memnuniyet duyduklarını ve Kıbrıs’ın birliğinin bu ada halkının  çıkarlarının temin edilmesine vesile olacağını belirterek, İsviçre müzakerelerinin bu doğrultuda  atılmış adım olması ve sonuç vermesini ümit ettiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Kesimi lideri de, İran’ın  teklifine  teşekkür ederken, Kıbrıs’la ilgili müzakerelerin bir an önce olumlu bir şekilde sonuçlanması ve bunun  bütün ada halkının yararına olmasını ümit etti.

Kıbrıs’ın birliği müzakereleri, dün BM Güvenlik Konseyi temsilcisi,  Kıbrıs Rum ve Türk kesimlerinin liderlerinin  katılımıyla Kıbrıs’ın birliği  amacıyla İsviçre’de başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.