İran, Kimyasal Silahı Yasaklama Örgütü Asya Grup Başkanı Seçildi

  • 07 Şubat 2017
  • 1.236 kez görüntülendi.
İran, Kimyasal Silahı Yasaklama Örgütü Asya Grup Başkanı Seçildi

İran İslam Cumhuriyeti, oy birliği ile merkezi Lahey’de bulunan Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü OPCW Asya Grup Başkanlığına seçildi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün Pakistan elçisi başkanlığında düzenlenen OPCW Asya ülkeleri oturumunda, İran’ın Laheyt elçisi Ali Rıza Cihangiri, tüm üye ülkelerinin oy birliği ile bu grubun başkanlığına seçildi.

Pakistan 2004 yılından şimdiye kadar bu grubun başkanlığını yürütmekteydi. İran’ın bu grubun başkanlığına getirtilmesi konusunda görüş birliği içinde olan grup üyeleri, İran’ın bağlantısızlar hareketine başarılı başkanlığının kimyasal silahların yayılmasının engellenmesi yönünde Tahran’ın öteki ülkelerle uygun bir teamül içinde olmasına sebep olacağını bildirdiler.

Kimyasal silahları yasaklayan konvansiyon 1994 yılında Paris’te dünya ülkeleri temsilcileri tarafından kabul edilmiş ve 1997 yılında sonra da icrası gerekli hale getirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.