İran Kızılay Kurumu Bangladeş’te Myanmarlı müslümanlar için klinik kuruyor

  • 13 Kasım 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
İran Kızılay Kurumu Bangladeş’te Myanmarlı müslümanlar için klinik kuruyor

İran Kızılay Kurumu’nun Bangladeş’teki temsilcisi Hasan İsfendiyar, İran’ın çok kısa zamanda Bangladeş’teki Myanmarlı müslümanlar için Burma Para kampında klinik kuracağını söyledi.

Hasan İsfendiyar, dün yaptığı açıklamada, İran’ın Bangladeş’teki Myanmarlı müslümanlara yönelik insani yardımlarının devam ettiğini belirterek, son olarak Hekimpara ve Minor Kona mülteci kamplarında 2 bin aileye insani yardım ulaştırdıklarını söyledi.

İran Kızılay Kurumu yetkilisi, İran’ın Myanmarlı mültecilere daha iyi hizmet vermek için yakın bir zamanda Burma Para mülteci kampında sağlık kliniği kuracağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Bangladeş’teki Myanmarlı müslümanlar için şu ana kadar 100 tondan fazla yaşam malzemesi yardımında bulundu.

Bilindiği gibi Myanmar ordusu ve radikal budistlerin özellikle de 25 ağustos tarihinden bu yana müslümanlara yönelik başlayan sistematik soykırım ve cinayetlerinde en az 6 bin müslüman ölürken binlercesi yaralandı ve yüzbinlercesi de canlarını kurtarmak için Bangladeş’e sığındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.