İran Korona ile mücadelede en başarılı ülkelerden biri

İran Genel Teftiş Kurumu Başkanı, İran İslam cumhuriyetinin Koronavirüs ile mücadelede, iyileşen hasta sayısı ve ölüm oranlarının düşürülmesinde en başarılı ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Hasan Dervişian video konferans aracılığı ile düzenlenen Avrasya insan haklarını koruma uluslararası oturumu ve Avrasya Ombudsman Birliği toplantısının 4. Oturumunda, İran’ın sağlık tarama sisteminin etkinliğinden yararlanması ve Korona ile milli mücadele projesi ayrıca en zor yaptırım şartlarında halkın sağlığını korurken ekonomi faaliyetlerin başlamasını İran’ın Korona ile mücadeledeki en bariz başarı örneği olduğunu söyledi.
Devişian Amerika’nın İran’ın da aralarında olduğu dünyanın hür milletlerine karşı ekonomik terörizm ve tek yanlı yaptırımları ısrarla sürdürmesinin Korona ile birlik mücadelede ayrışmaya sebep olduğunu belirterek, İran’ın hapishanedeki tutuklulara karşı insan hakları ve sağlık protokollere uyduğunu fakat insan haklarını savunduğunu iddia eden Amerika’da tutukluların Korona’ya yakalandıklarını söyledi.
Dervişian ayrıca mazlum Filistin ve Yemen haklarının en yoğun insanlık dışı saldırılara maruz kaldıklarını ve bu hastalığa karşı savaşta hiç destekçileri olmadığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.