İran Kudüs Gücü komutanı: IŞİD belası beşeriyet tarihinde hiç bir belayla mukayese edilemez

  • 11 Temmuz 2017
  • 1.317 kez görüntülendi.
İran Kudüs Gücü komutanı: IŞİD belası beşeriyet tarihinde hiç bir belayla mukayese edilemez

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani, şehitlerin kanının IŞİD terör örgütünün İslam dünyasında kirli projelerinin kapanmasına vesile olduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, dün Tahran’da Irak’ta terör karşıtı operasyonlarda askeri danışmanlık yaptığı sırada şehit düşen Şaban Nesiri için düzenlenen anma töreninde bir konuşma yaptı.

IŞİD belasının beşeriyet tarihinde hiç bir belayla mukayese edilmeyecek türden olduğunu belirten Tümgeneral Süleymani, ”Irak halkı bu yıllarda Baas fitnesinden daha tehlikeli bir sorunla iç içeydi, yani IŞİD adında büyük bir belayla yüzyüzeydi ki,  bu fitne, Irak toprakları ve birliğinin de ötesinde dünyayı tehdit etmekteydi” dedi.

Tümgeneral Kasım Süleymani, IŞİD’in İslam dünyasında neden olduğu hasarların İslam tarihi boyunca  görülmediğini, tekfirciler ve IŞİD’in kirli ve vahşi cinayetlerinin  dünya tarihinde eşine  çok az rastlanan türden olduğunu söyledi.

Kasım Süleymani, Irak halkının kutlama şenliklerine katılmanın  bütün dünya milletlerinin hakkı olduğunu zira bunun bütün beşeriyetin zaferi olduğunu belirterek, ”Irak ve Suriye milletinin dünya halkı üzerinde büyük hakkı vardır” dedi.

Kudüs Gücü komutanı, Irak başbakanı Haydar el’İbadi’nin IŞİD terör örgütü aleyhinde önemli rolünün olduğuna işaretle; ”Irak milletinin bu zaferi, Irak’ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Sistani’nin tedbir, takva ve hikmetinden ilham alınarak gerçekleşti zira onun  dahice fetvası, Iraklı gençlerin Gönüllü Güçler Ordusu’na (Haşdüş Şabi) katılmalarına vesile oldu ve bu gücün sözkonusu zaferde rolü son derece büyüktür” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.