İran, Latin Amerika ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmek istiyor

  • 11 Kasım 2015
  • 1.206 kez görüntülendi.
İran, Latin Amerika ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmek istiyor

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecit Tahtirevançi, İran’ın Latin Amerika ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

İran’ın Latin Amerika’daki büyükelçileri ve Latin Amerika ülkelerinin Tahran büyükelçilerinin bir araya geldiği ortak oturumda konuşan Tahtirevançi, Latin Amerika ülkelerindeki ekonomik değişikliklere değinerek, ilişkilerin geliştirilmesi için önemli fırsatların mevcut bulunduğunu vurguladı.

Latin Amerika ülkelerinin Tahran’da düzenleneceği planlanan Uluslararası Gaz Toplantısı’na katılımının ikili ilişkilerin artırılması için iyi bir fırsat olacağını ifade eden Tahtirevançi, İranlı üst düzey yetkililerin de yakın gelecekte Latin Amerika bölgesini ziyaret etmeleri temennisinde bulundu.

Tahtirevançi, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın yürürlüğe girmesi ile beraber İran’a karşı uygulanan yaptırımların en kısa zamanda kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, İran’ın bu bağlamda taahhütlerine bağlı kalarak yükümlülüklerini yerine getireceğini söyledi.

Görüşmede, Brezilya, Meksika, Küba, Uruguay, Bolivya, Ekvador, Arjantin ve Nikaraguay’nın Tahran büyükelçileri de yaptıkları açıklamada, yaptırımların kalkması ile birlikte özellikle ekonomik alanda ilişkilerin atırılmasının Latin Amerika ülkeleri tarafından ön planda tutulacağını bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.