İran, Libya’daki terör saldırısını kınadı

  • 08 Ocak 2016
  • 1.052 kez görüntülendi.
İran, Libya’daki terör saldırısını kınadı
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Sadık Hüseyin Caber Ensari, Libya’da dün düzenlenen ve onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı.

İrib Muhabirinin bildirdiğine göre, Caber Ensari, dün gece yaptığı açıklamada, Libya’nın güvenlik durumunu vahim boyutta olarak nitelerken, bu ülkede buhranın son bulması için çabaların yapıldığı bir süreçte, milli barış görüşmeleri çerçevesinde çatışmaların son bulmasının Libya halkının yararına ve terörizmin aleyhine olacağını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın her zaman teröristleri bir araç olarak kullanan ve bunlara mali ve silah olmak üzere her türlü destek veren ülkelere ve yabancı terörist meselesinin doğuracağı sonuçlar konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlatarak, bu siyasetin sonuçlarının bugün bölge ve dünya genelinde görüldüğünü ve terörizmin bugün en önemli tehdit unsuruna dönüştüğünü söyledi.

Dün Libya’da Zlitan şehrinde düzenlenen bomba yerleştirilmiş bir araçla düzenlenen saldırıda ölenlerinin sayısının 70’e çıktığı bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.