İran, Lübnan ve direniş hareketine desteğini sürdürecek

  • 27 Mayıs 2017
  • 1.218 kez görüntülendi.
İran, Lübnan ve direniş hareketine desteğini sürdürecek

İran’ın Lübnan büyükelçisi, İran İslam Cumhuriyetinin Lübnan ve kahraman direnişine desteğini sürdüreceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İran’ın Lübnan büyükelçisi  Muhammed Fethali, Lübnan’ın Ensariye kasabasında İmam Hüseyin (as.) dinî ve kültür külliyesi açılışında yaptığı konuşmada, Lübnan’ın güneyinin siyonist İsrail’in işgalinden kurtarılışının 17. yıldönümünü tebrik ederken, ”2000 yılında Lübnan direnişi, siyonist İsrail ordusunu bozguna uğrattı ve İslam ümmetine  büyük bir zaferi hediye etti” dedi.

Fethali, açıklamasının devamında, dünya siyonizmi ve emperyalizminin  İslam ümmetinin asli düşmanları olduğunu belirterek, İslam düşmanlarının bütün güçleriyle  direnişi yoketmeye çalıştıklarını ama  bütün her seferinde yenilgiye uğradıklarını söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin yardımıyla Lübnan’ın güneyinde yer alan Sur şehri yakınında bulunan  Ensariye kasabasındaki  İmam Hüseyin (S) dini ve kültür külliyesinde, camii, kütüphane, kültür merkezi gibi yerler bulunuyor.

Bu  kültür külliyesinin açılışına İran İslam inkılabı rehberinin Lübnan’daki temsilcisi,  Lübnan Şii alimlerinin temsilcisi, bazı yerel yetkililer katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.