İran-Macaristan işbirliği anlaşması hayata geçiriliyor

  • 14 Kasım 2016
  • 1.184 kez görüntülendi.
İran-Macaristan işbirliği anlaşması hayata geçiriliyor

İran İslam cumhuriyeti Ekonomi ve maliye Bakanı, İran’ın, Macaristan ile olan işbirliği anlaşmalarını hayata geçirme kararı aldığını bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre dün Macaristan meclis başkanı Laszlo Köver ile bir araya gelerek görüşen İran İslam cumhuriyeti Ekonomi ve maliye Bakanı Ali Tayyib Niya, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için önemli kapasite ve potansiyelin bulunduğunu ve iki ülke arasındaki işbirliği anlaşmasının hayata geçirilmesinin bu alanda etkili olabileceğini bildirdi.

İran ve Macaristan arasında ortak ekonomik komisyonun düzenlenmesinin iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası olduğunu bildiren İran İslam cumhuriyeti Ekonomi ve maliye Bakanı, İran’ın petro Kimya, petrol ve gaz gibi alanlarda Macaristan ile iyi bir işbirliği içine girebileceğini bildirdi.

Macaristan meclis başkanı ise bu görüşmede, Macaristan başbakanının geçen yıl İran’a yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki siyasi ilişkiyi daha da pekiştirdiğini söyledi.

Macaristan’ın İran’dan 140 bin ton petrol alım anlaşması imzaladığını da hatırlatan Köver, bu hususta başarılı olmanın siyasi bir mesele olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.