İran: Malezya, İslam dünyasını zayıflatacak konulara girmesin

  • 03 Mart 2017
  • 1.259 kez görüntülendi.
İran: Malezya, İslam dünyasını zayıflatacak konulara girmesin

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Suudi Arabistan kralının Kualalampur ziyaretinin sonunda yapılan açıklamaya tepki göstererek, Malezya yönetiminden, oldukça şüpheli çevreler tarafından İslam dünyasını zayıflatma çerçevesinde yeniden gündeme getirilen meselelere girmekten kaçınmasını beklendiğini belirtti.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi bugün yaptığı açıklamada, İran’ın bölge ülkelerinin işlerine karıştığına dair temelsiz suçlamaları reddederek, bu tür suçlamaların Suudi Arabistan’ın belli amaçlar için büyük paralar harcayarak bunun tamamen yalan ve yersiz çabalarının devamı olduğunu kaydetti.

Sözcü, bir ülkenin kültürel varlığı ve etkinliğinin o ülkenin tarihi, kültürü ve uygarlığı ve zenginliğinden kaynaklandığını, bunun hiçbir askeri, ekonomik ve hatta siyasi yollarla elde edilemediğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüü, Malezya yönetiminin İslam dünyasını hedef alan ve Siyonist çevrelerce üretilen ve işletilen bu gibi yalan ve temelsiz konulara girmesinin kabul edilemez olduğunu ve iki ülkenin artan ilişkilerine hiçbir katkı sağlamayacağını ifade etti.

Kasımi, İran’ın Malezya başta olmak üzere bütün İslam ülkelerine bölge ve dünya gelişmelerini daha fazla dikkat ve uyanıklıkla analiz etmesini tavsiye ettiğini kaydetti.

Suudi Arabistan ve Malezya, Kral Selman’ın Kualalampur ziyaretinin sonunda yaptığı ortak açıklamada, Tahranı bölge ülkelerin iç işlerine müdahale etmekle suçladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.