İran, mazlum Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edecek

  • 03 Ağustos 2022
  • 84 kez görüntülendi.
İran, mazlum Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edecek

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale ile görüşmesinde İran’ın Filistin’in özgürlüğü ve mazlum Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale ile görüştü.

Filistin halıkının direnişi karşısında siyonist İsrail rejiminin ve ABD’nin yenildiğini vurgulayan Abdullahiyan, “oluşan yeni şartların Filistin halkı için umut verici olacağına inanıyorum. İslam ülkelerinin güçlü iş birliği ile düşmanın Kudüs ve Filistin’in özgür kılma mücadelesini yok etmeye çalışması yetersiz kalacaktır.  İran, Filistin’in özgürlüğü ve mazlum Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edecek” dedi.

Abdullahiyan, “İslami direniş, Filistin’de ve bölgede iş birliğini, vahdeti ve ortaklığı güçlendirerek bölge halklarını savunmaya devam edecektir” dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale ise Tahran’a gerçekleştirdiği  ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getirerek, “İmam Humeyni’den direniş şehitleri ve şehit Süleymani’ye kadar İran İslam  Cumhuriyeti ve devrim liderine Filistin halkının direnişine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Filistin halkının İsrail karşısında işgali sonlandırmak ve direniş dışında başka bir seçeneğinin olmadığını söyleyen Nehale, “İsrail rejiminin geçmişi, verdiği sözleri tutmamak ve hiçbir anlaşma ve taahhüdü yerine getirmemektir. Bu nedenle Filistin halkının kendi hukukunu ve hakkını elde edebilmesi için tek seçenek Filistin topraklarındaki işgali sonlandırmaktır. Filistin halkının direnişten başka bir seçeneği yoktur” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.