İran Meclis Başkanı Galibaf: “İran-Azerbaycan ilişkileriyle ilgili duygusal kararlar, kötü niyetli tarafların isteği yönünde

  • 31 Ocak 2023
  • 134 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Galibaf: “İran-Azerbaycan ilişkileriyle ilgili duygusal kararlar, kötü niyetli tarafların isteği yönünde

İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, “İran-Azerbaycan Cum. ilişkileriyle ilgili duygusal kararların kötü niyetli tarafların isteği yönünde olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin (İSİPAB) “İslam Dünyası ve Modernleşme ile Kalkınmanın Sınamaları” başlığıyla Cezayir’de gerçekleştirilen 17. Konferansı’nda konuşma yaptı.
Galibaf, İran’ın hazırladığı “İslam Dünyası; Barış ve sürdürülebilir kalkınma için dayanışma” başlıklı teklifi sundu.
Filistin’deki gelişmelere ilişkin Galibaf, “Filistin davası tüm Müslümanların kalplerinde yaşıyor ve güçlü ve dinamik olduğundan hiçbir şüphe yok. Bu dava, artık sağlam bir ağaca dönüştü. Bunun meyvesi de direniştir.” dedi.
İsveç, Hollanda ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e düzenlenen saldırılara da dikkati çeken Galibaf, şunları kaydetti:
“İslam’ın zengin kültürünün yayılması, eski sömürgeciler ve günümüzde  ifade özgürlüğünü savunduklarını iddia edenleri endişelendirdiğini görüyoruz. Onlar sözde ifade özgürlüğü ve İslam’a hakaret eylemi ile İslam kültürünün yayınlanmasını engellemek istiyor. İslami değerlere yapılan hakaretler ve Kur’an-ı Kerim’in yakılması, Batı dünyasının İslam kültürünün yayılmasına karşı çaresizliklerinin bir tepkisidir.”
Galibaf, Azerbaycan Cum.nin Tahran Büyükelçiliğine yönelik yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Biz bu olayı kapsamlı bir şekilde takip ediyoruz. Yürütülen soruşturmanın detayları Azerbaycan Cum. yetkililerine aktarıldı ve çalışmalarımız sürüyor.” açıklamasını yaptı.
İslami Şura Meclisi Başkanı “Bu olayın terör eylemi olduğuna ilişkin hiçbir bulguya rastlamadık. Ancak, iki ülke ilişkileriyle ilgili duygusal kararların Siyonist Rejim başta olmak üzere İslam dünyasının ortak düşmanları ve kötü niyetli tarafların isteği yönünde olduğunu belirtmek isterim. Kararların uzun vadeli sonuçlarına dikkat edilmeli.” diye konuştu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.