İran Meclis Başkanı Laricani: ABD’nin general Süleymani’yi şehit etmesi direnişi güçlendirdi

  • 14 Ocak 2020
  • 639 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani: ABD’nin general Süleymani’yi şehit etmesi direnişi güçlendirdi

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD’nin General Süleymani’ye uyguladığı canice terörünün direnişi güçlendirdiğini söyledi.

Laricani, Tahran’da bulunan Suriye Başbakanı İmad Hamis ile yaptığı görüşmede iki ülke ilişkilerinin her zaman stratejik olduğunu ve iki ülkenin zor dönemeçlerden geçtiklerinin sevindirici olduğunu söyledi.

Amerika’nın General Süleymani’nin terörü ile hata yaptığını belirten Laricani, Amerika’nın terör sonrası direniş hareketinin güçlendiğini anladığını söyledi.

İran’ın Amerikan üssüne yaptığı füze saldırısına değinen Laricani, bu saldırının mesajının Amerika’nın darbe vurduğunda darbe alacağı olduğunu söyledi.

Laricani, ‘’Eğer Siyonistlerin şerrinin yayılmasını önlemek istiyorsak bölgesel işbirliği ve bölge ülkeleri arasındaki askeri işbirliğinin ciddiye alınarak gelişmesi gerektiğini’ söyledi.

Suriye başbakanı Hamis de,  General Süleymani’nin şehadetinden dolayı taziyelerini bildirirken, Suriye devleti ve milletinin tüm sorunlarda İran devleti ve milletinin yanında olduğunu belirterek, İran’ın komplolar ve saldırılar karşısında kendini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.