İran meclis başkanı Laricani: Amerika İran’da macera peşinde

  • 23 Eylül 2015
  • 840 kez görüntülendi.
İran meclis başkanı Laricani: Amerika İran’da macera peşinde

İran İslami şura meclisi başkanı günümüzde batı ve özellikle de Amerika’nın İran’da macera peşinde olduğunu, bu yüzden mahiyetinin doğruca belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

İslami şura meclis başkanı Ali Laricani dün yasama kurumu gönüllü halk birlikleri Besici çalışanlarından bir grupla görüşmede, kutsal savunma haftasını kutlayarak günümüzde İran’da yaşanan güvenliğin, İran halkının direnişi sonucu olduğunu belirterek, bunun İran’da güvenliğin devam etmesine sebep olduğunu ifade etti.

İslami şura meclis başkanı İran’ın hiçbir zaman başka ülkelere saldırı niyetinde olmadığını ve olmayacağını açıkça belirterek, fakat islami topraklara saldırı niyetinde olanlara da ağır karşılık verileceğini belirtti.

İran yasama kurumu başkanı bölgede terör olayları ve akımının Müslümanların haysiyetini yok ettiğini, bu yüzden güvensizlik yaşandığını, fakat İran’ın sorumluluk sahibi bir ülke olarak, olaylara kayıtsız kalamayacağını, aksi halde terör gruplarının bölgeyi cehenneme çevireceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.