İran meclis başkanı Laricani, Vietnam Parlamento Heyeti ile görüştü

  • 22 Eylül 2015
  • 812 kez görüntülendi.
İran meclis başkanı Laricani, Vietnam Parlamento Heyeti ile görüştü

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Vietnam Parlamento Heyeti ile görüştü. Laricani bu görüşmede İran halkının Vietnam halkının istiklal uğruna verdiği mücadelesini övdüğünü belirtti.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin Vietnam ile teknoloji, bilimsel ve endüstri alanında yakın işbirliği yapmayı önemsediğini dile getirerek “İslami Şura Meclisi de bu hususta gerekn yasal zemini hazırlayıp onaylayacak” diye vurguladı.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ayrıca İran ile Vietnam’ın özel sektörlerinin ilişkilerini geliştirmelerine vurgu yaparak iki ülkenin parlamentolararası ilişkilerinin daha da güçlenmesini dilediğinin altını çizdi.

Vietnam-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı da bu görüşmede İran’a yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek İranlı yetkililerle görüşmesinin çok yararlı olduğunu vurguladı.

Vietnam Parlamento Heyeti’nin bu ziyarette İran’ın farklı gelişmeler ve kazanımlarına tanık olduğuna işaret ederek “Bu seferimiz İran ilw Vietnam’ın ilişkilerinin artmasına zemin yaratarak işbirliğinin genişlemesine yardımcı olabilir” diye açıkladı.

İran’ın bölgede etkin ve önemli bir ülke olduğunu belirten Vietnam-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Vietnam’ın İran ile özellikle ekonomik alanda ilişkilerini geliştirmeye gönüllü olduğu söyledi.

Vietnam-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede istikrar ve barışı sağlamak için gösterdiği çabalar ve faaliyetlerinin olumlu ve yapıcı olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.