İran Meclis Başkanı Laricani Yemen halkının Suud Rejimine Karşı Kazandığı Zaferi Kutladı

  • 22 Nisan 2015
  • 769 kez görüntülendi.
İran Meclis Başkanı Laricani Yemen halkının Suud Rejimine Karşı Kazandığı Zaferi Kutladı

İran ajansının haberine göre, meclis kurulunda konuşan İran İslami Meclisi Başkanı Ali Laricani, İmam Hadi (a.s.)’nin Allah’ın bir mümini öldüren insanı affetmeyeceği ve ona bakmayacağı ile ilgili hadislerine dikkat çekerek, “Bu konu, savaş açarak masum insanları öldüren ve Yemen savaşında binlerce müslümanın kanını yere dökenlerin geleceğine ışık tutmalıdır. Suudiler’in Yemen’e saldırılarından 27 gün sonra, dün gece Kararlılık Operasyonu’nu sonlandıkları ve amaçlarına ulaştıklarını açıkladıklarını gördürk” dedi.

Laricani konuşmasının devamında ise bu 27 günde Yemen’de neler yaşandığı sorusunu yönelterek, “Birincisi, bine aşkın Yemenli kadın ve çocuk şehit oldu ve binlerce insan yaralandı. İkincisi, ülkedeki alyyapıların bir bölümü yok oldu. Üçüncüsü, devrimci Ensarullah güçleri ve Yemen Ordusu, birçok eyaletin kontrolünü ele aldılar. Şimdi ise Suudi yönetimden, bu üç maddenin hangisinin amaçları arasında olduğu sorulmalıdır. Bu kadar kargaşadan ne elde ettiniz ki amaçlarınıza ulaştığınızı söylüyorsunuz? Yemen halkını öldürmeyi mi amaçlıyordunuz, yoksa ülke altyapılarını yok etmeyi mi, yoksa devrimci Yemen halkının eyaletlerinin kontrolünü ele almasını mı? Böylesi biçimsiz bir davranışın, İslami bir ülkenin karakteri ile hiçbir ilgisi olamaz” dedi.

Açklamasının başka bir bölümünde ise Laricani, “Aynı bahaneler ile ABD veya Fransa da sizlere saldırabilir. Çünkü sizlern de depoladğınız birçok silahınız var ve bu da onların güvenliğini tehdit edebilir. Daha üzücü olan konu ise, Suudi devletinin siyasi operasyon doğrultusunda Yemenliler’e ümüt verme aşamasına geçeceklerini açıklamalarıdır. Görünen o ki, Suudiler bir etab atladılar ve o da, Suudi devletinin bu yenilgi sonucunda aldığı darbeyi önarması etabıdır. Suudi devleti hangi yüzle Yemenliler’e yeniden umut vermekten konuşur? Yemen halkı, onlara ve ülkelerine verdiğiniz bu kadar zarardan sonra sizlere mi umut bağlayacak? İşte tam da böylesi gerçek dışı düşünceler, bölge için bu kadar farklı kriz yaratmıştır. Bu 27 günlük savaşın tek bir mesajı vardı ve o da Yemen’deki bu çocuksu operasyonun yenilgiye uğramasıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.