İran Meclis Yürütme Konseyi Başkanı, Umman Meclis Başkanı İle Görüştü.

  • 30 Mart 2015
  • 707 kez görüntülendi.
İran Meclis Yürütme Konseyi Başkanı, Umman Meclis Başkanı İle Görüştü.

İran Meclisler arası grubu Yürütme Konseyi Başkanı Seyydid Ahmedrıza Desgayb, Tahran-Maskat ilişkilerinin iyi ve bölge ülkeleri arasında sürdürülebilir münasebetler için bir örnek olduğunu ifade etti.
Umman Meclisi Başkanı Halit Bin Hilal Bin Nasır Mauli ile Honi’de bir araya gelen Desgayb, İran-Umman münasebetlerinin her daim, karşılıklı saygı ve çıkar temelinde olduğunu ve korunduğunu ifade etti.
Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısına da değinen İranlı vekil, son sıralarda Yemen’de yaşanan acı olayların bölgenin barış ve istikrarına zararlı olduğunu, bütün bölge ülkelerinin bu ülkede barış ve huzuru sağlamak için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Başkan vekili, İran ve Umman’ın bölgesel münakaşaların çözümünde etkin ve uygun işbirliği yapabileceklerini hatırlattı.
Görüşmede Umman Meclisi Başkanı da, Tahran-Maskat ilişkilerini dostane niteleyerek, İran ve Umman’ın bölgenin iki önemli ve etkin ülkesi olarak bölgesel ve uluslar arası gelişmelerde birbiriyle iyi işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.