İran Meclisi Başkan Yardımcısı: Saldırılar karşısında tek çaremiz direniştir

  • 28 Ekim 2015
  • 852 kez görüntülendi.
İran Meclisi Başkan Yardımcısı: Saldırılar karşısında tek çaremiz direniştir

İran İslami Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Rıza Bahüner, Radyo ve Televizyon Toplantı Salonu’nda düzenlenen Pasif Savunma Milli Konferansı’nda bir konuşma yaptı.

Bahüner burada yaptığı konuşmada İran’ın hala istikbar saldırısı altında olduğunu belirterek “Bu saldırılar karşısında da tek çaremiz direniştir” diye ifade etti.

İslam’ın düşman karşısında en büyük ve önemli set olduğuna değinen Bahüner “Nükleer Program ve insan hakları konusu, onların asıl hedefleri yani İslam Cumhuriyeti’ni silmek için sadece bir bahanedir” diye konuştu.

İran’ın yeni balistik füze tanıtımına işaret eden Bahüner “Yeni balistik füzenin tanıtımı bugünkü duruma göre yerinde bir hareketti ve bu bizim askeri gücümüzün küçük bir örneğidir. Biz düşmana bu tür tanıtımlar için ondan izin almayacağımızı belirtmek istedik” diye açıkladı.

Düşmanın İran’a saldırdığı zaman elinin kesileceğini kaydeden Bahüner, Pasif Savunma’nın da potansiyelleri uygun şekilde kullanmdadan imkansız olduğunu vurguladı.

Ülkede ekonomik meselelerin önemine işaret eden Bahüner, İnkılap Rehberi’nin Direniş Ekonomisi için yetkililerin elinden geleni yapması gerektiğini ve bu doğrultuda bütün program ve planların hayata geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

İran’da işsizlik sorununun giderilmesi için yılda 150 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bahüner, dünyanın dört bir yanında bulunan müttefiklerle işbirliğinin devam etmesini gerektiğine değindi.

Düşmanın siyasi ve gayri siyasi saldırılarının sanal ortamda vuku bulduğunu da beirten Bahüner “Bu saldırılara gereken ve uygun tepkiyi göstermezsek yatak odalarımıza kadar bile saldırılarını sürdürürler” diye ekledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.