İran Meclisi Filistin İslami Direnişine Destek Bildirisi Yayınladı

  • 04 Mart 2015
  • 810 kez görüntülendi.
İran Meclisi Filistin İslami Direnişine Destek Bildirisi Yayınladı

İran İslami Şura Meclisi’nde İslami Mukavemet ve Filistin Fraksiyonu, Mısır’ın Filistin İslami direniş güçlerini terörist  olarak niteleyen girişimini kınadı.

Meclis Haber Ajansı’na göre, sözkonusu fraksiyon tarafından yayınlanan bildiride, Mısır yönetiminin Filistin direniş gruplarını terörist olarak nitelemesi  kınanırken, Mısır ve bütün  İslam ülkelerinin Filistin’in destekçisi olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Bildiride, Filistin direniş gruplarının hedefinin topraklarını işgal eden ırkçı rejime karşı  mücadele etmek ve kendi haklarını savunmak olduğu ve bundan dolayı  işgal, tecavüz, cinayetler karşısında bir milletinin kendini savunmasının en tabii hakkı olduğunun altı çizildi.

Filistin ve Lübnan’da direnişin bugün izzetli bir şekilde sürdüğüne vurgu yapılan  bildiride,  başta İslam ümmeti olmak üzere İslam ülkelerinin  bu konuda Filistin halkına  her türlü desteği vermelerinin zaruretine temas edildi.

Bilindiği gibi Mısır’da bir mahkeme geçtiğimiz Cumartesi günü Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ı terörist listesine almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.