İran Meclisi, Suud Rejimini Kınadı.

  • 06 Nisan 2015
  • 992 kez görüntülendi.
İran Meclisi, Suud Rejimini Kınadı.

İRAN İslami Şura Meclisi milletvekilleri bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan’ın Yemen’e askeri saldırısını kınadılar.

IRIB’in bildirdiğine göre, ortak bir açıklama yapan İslami Şura Meclisi temsilcileri, Suudi Arabistan’ın Yemen halına yönelik saldırısını, bağımsız bir ülke ve millete karşı yapılmış bir saldırganlık olarak nitelediler.
Açıklamada, Suudi Arabistan’ın komşu ülkesi Yemen’e saldırarak, masum ve Müslüman Yemenlileri katliam ederek, Müslüman ve Haremeyn-i Şerifeyn hizmetkarı olma iddiasının tersine, Müslüman katili olduğu ve Müslümanlara değil, İslam düşmanlarına hizmet ettiğini kanıtladığı bildirildi.
İslami Şura Meclisi temsilcileri ayrıca, Al-i Suud rejiminin, yaktığı bu ateşin sadece kendisini yakmakla sınırlı kalmayacağını, İslam dünyası için ağır bedeli olacağını bilmesi gerektiğini vurguladılar.
İranlı vekiller açıklamada, ABD, Siyonist rejim ve bazı müttefiklerinin Suudi Arabistan’a bağımsız bir millet ve ülkeye açık saldırganlığına verdiği desteğin uluslar arası kurallara aykırı olduğunu, bir kez daha ABD ve müttefiklerinin sinsi politikasını ortaya koyduğunu ve bu saldırıya karşı sessiz kalan uluslararası örgütleri de eleştirdiler.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.