İran Meclisinde ilahi dinlerin temsilcileri Kur’an-ı Kerim’e yönelik küstah açıklamaları kınadılar

  • 07 Haziran 2022
  • 101 kez görüntülendi.
İran Meclisinde ilahi dinlerin temsilcileri Kur’an-ı Kerim’e yönelik küstah açıklamaları kınadılar

İran İslami Şura Meclisi’ndeki ilahi dinlerin temsilcileri, Kutsal Örümcek filminin Cannes Film Festivali’nde gösterilmesinin yanı sıra kutsal Kuran-ı Kerim’e yönelik küstahlık ve cüretkarlığın tekrarlanmasını kınadılar.

15 Nisan 2022’de İsveç’te bir grup aşırı sağcının Kur’an-ı Kerim’in bir cildini ateşe vermesinin ardından şehirde kargaşa yaşanmış, İsveç’te ve bazı İslam ülkelerinde protestolara neden olmuştu.

Profesyonellikten uzak ve politik bir hamleyle birçok uluslararası eleştirmen tarafından sert tepkiyle karşılanan Cannes Film Festivali, ödüllerinden birini İslami ve İran değerlerini sorgulayan zayıf ve aşağılayıcı bir filme (Kutsal Örümcek) verdi.

İRNA’ya göre, İran İslami Şura Meclisi’ndeki ilahi dinlerin temsilcileri, yayınladıkları ortak bildiride, ”İnsanlık tarihinin hafızası pek çok suçtan, hakaretten ve utanmazlıktan nasibini almıştır ve bunlar arasında en akıl dışı olanlardan biri, en temiz insan olan büyük peygamberlerin değerli mirası  olan kutsallıklar ve sağlam inançlarına hakarettir.” cümlesine yer verildi.
Bildiride, ayrıca şöyle denildi: ”Ne yazık ki son zamanlarda Kur’an-ı Kerim’e yönelik utanmazlık ve cüretkarlık tekrarı arttı; bu durum, insanlığa, ilahi peygamberlere ve tüm değerlere hakarettir.”

İran İslami Şura Meclisi’ndeki ilahi dinlerin temsilcileri,  ayrıca şöyle dediler: ”Bu tür kin ve öfke,  ilâhî hidâyetin nuru karşısında hiç şüphesiz bir acizlik ve ümitsizliğin bir alâmetidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.