İran meclislerarası grubu başkanı Kevakebiyan: BAE’nin İran’ın üç adası hakkındaki iddiaları uluslararası hukuka saldırıdır

  • 16 Ekim 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
İran meclislerarası grubu başkanı Kevakebiyan: BAE’nin İran’ın üç adası hakkındaki iddiaları uluslararası hukuka saldırıdır

İran İslam Cumhuriyetinin meclislerarası grubun başkanı Mustafa Kevakebiyan, BAE heyetinin İran’ın üç adası hakkındaki iddialarına tepki göstererek, ”bu iddialar uluslararası hukuka, BM bildirgesi ve komşuluk ilişkilerine saldırıdır” dedi.

Meclis Haber Ajansı’na göre, Mustafa Kevakebiyan,  dün Rusya’nın Sn.Petersburg kentinde  İslami meclislerarası birliğin genel kurulunda yaptığı konuşmada, ”BAE, İran’ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetindeki Ebu Musa, Büyük Tonb ve Küçük Tonb adalarının müzakere edilemez olduğunu bilmelidir’ dedi.

İranlı yetkili, İran’ın Fars körfezindeki barış, istikrar ve güvenliğin temini doğrultusunda  bölge ülkeleriyle ilkeli siyasetlerini sürdürdüğünü belirterek, ”bu doğrultuda bölge ülkeleriyle ve ikili ilişkilerde güven artırıcı  girişimlerini yaygınlaştırmıştır’ dedi.

Kevakebiyan, Myanmar ve Filistin meselesine de temasla, İslam ülkelerinin  bu her iki konuda da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

İranlı yetkili, yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin aksine İran’da demokrasi sürecinin açık olduğunu ve dünyanın da bunu müşahede ettiğini söyledi.

Kevakebiyan, İran’ın her zaman Filistin, Suriye ve Yemen  halklarının  geleceğini belirlemeleri gerektiğine inandığını belirterek, bu ülkelerde sorunlardan kurtulmanın tek yolunun dış müdahaleden uzak bir şekilde halkların oylarına saygı duymak olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.