İran Merkez Bankası başkanı: ABD’nin yaptırımları İran’ın petrol ve mali faaliyetlerini etkilemez

  • 06 Ekim 2018
  • 1.615 kez görüntülendi.
İran Merkez Bankası başkanı: ABD’nin yaptırımları İran’ın petrol ve mali faaliyetlerini etkilemez

İran İslam Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır Himmeti, Amerika’nın yaptırımlarının İran’ın mali ve petrol faaliyetlerinde etkisinin olmayacağını söyledi.

İran Merkez Bankası başkanı Sputnik ajansına yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’ın petrol ve mali faaliyetlerini engellemeye dayalı çabalarından sonuç alamadığını ve İran’ın Amerika’nın yaptırımlarına karşı  çözüm yollarının olumlu sonuç verdiğini söyledi.

Himmeti, Rusya ve Türkiye ile ticarette doların kullanılmaması ve milli paraların kullanılması için iyi anlaşmaların da  sağlandığını söyledi.
Himmeti yaptığı açıklamada, İran ve Rusya arasındaki ticaretin yüzde 30’unun milli paralarla olduğunu ve bunun artması temennisinde bulunarak, Türkiye ile de ön anlaşmalara varıldığını ve sonuçlanması dileğinde bulundu.

İran ve Rusya arasında bankacılık ödemelerinde sorun olmadığını ifade eden Himmeti, varolan sorunun yazılım sorunu olduğunu ve bunun çözülmesi ile iki ülke bankacılık sistemlerinin bağlanacağını söyledi.

İki ülke bankacılık sistemlerinin bağlanması durumunda ticari ilişkilerin gelişeceğini ifade eden Himmeti, milli paralarla ticaretin yapılması ile ambargoların üstesinden gelineceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.