İran, Mina faciasının takipçisi

  • 06 Kasım 2015
  • 866 kez görüntülendi.
İran, Mina faciasının takipçisi

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin ciddiyetle, Mina faciasında can verenlerin hukuki meselelerini takip ettiğini ifade etti.
İRNA’nın haberine göre, İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı, Said Ohedi kzeutsal kent Meşhed Cuma Namazı Hutbeleri öncesinde yaptığı konuşmada, İranlı ziyaretçilerin haklarını almak amacıyla deneyimli hukukçulardan müteşekkil bir komitenin kurulduğunu ve İslam İnkılabı Rehberi’nin talimatı uyarınca, hayatını kaybeden ziyaretçilerin hukuki meseleleri ciddiyetle takip edildiğini belirtti.
Şu ana kadar Mina faciasında hayatını kaybeden İranlılardan 400’ünün cenazesinin ülkeye getirilerek, şehitlikte toprağa verildiğine işaret eden Ohedi, bu faciada, 7 bin mazlum ziyaretçinin öldüğünü, bu facianın uluslararası arenada anılması ve gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.
İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı, hala, 25 İranlı ziyaretçinin akıbetinden bir haber alamadığına da değinerek, kayıp İranlılar için DNA testi için gereken malzemelerin Suudi Arabistan’a gönderildiğini ve inceleme sürecinin 10 gün süreceğini kaydetti.
Suudi Arabistan’da Mina faciası sırasında, 464 İranlı dahil, binlerce ziyaretçi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.