İran Mısır’da terörist saldırıları kınadı

  • 10 Nisan 2017
  • 1.021 kez görüntülendi.
İran Mısır’da terörist saldırıları kınadı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Tahran’ın dini ve sosyal mekanlar ile sıradan sivil ve savunmasız halkın öldürülmesine yönelik her türlü saldırıyı hangi sebepten olursa olsun kınadığını söyledi.

Kasımi, dün Mısır’ın İskenderiye bölgesinde  iki kiliseye yönelik  düzenlenen ve 46 kişinin ölümü ve 100’den fazla sivilin ölümüne neden olan saldırıyı kınadığı açıklamasında,  İran İslam cumhuriyetinin, Mısır hükümeti ve halkıyla ve hadisede hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla dert ortaklığında olduğunu bildirdi.

Kasımi, bu tür dini fitne çerçevesinde ve korku oluşturmak ve ilahi dinlerin takipçileri arasında ihtilaflar çıkarmak amaçlı  cinayetlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu saldırıların programlı olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, bu tür komplolar ve saldırıların bölge ülkeleri ve milletlerinin  uyanık ve dikkatli  siyasetleriyle  önlenebileceğini ve durdurulabileceğini söyledi.

Terör örgütü IŞİD, Mısır’daki saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu. IŞİD geçen yıl şubat ayı sonlarında da  Mısırlı kıbtileri saldırıyla tehdit etmişti.

IŞİD geçen yıl aralık ayında da  Kahire’de Kıbtilere ait bir kiliseye düzenlenen ve 29 kişinin ölmesine neden olan saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.