İran: OPEC’teki hakkımızdan geri adım atmayız

  • 06 Aralık 2019
  • 692 kez görüntülendi.
İran: OPEC’teki hakkımızdan geri adım atmayız

İran İslam cumhuriyeti’nin Viyana’da uluslararası kurumlar nezdindeki elçisi ve daimi temsilcisi İran’ın yaptırımlar ardından, petrol üretim ve ihracat alanındaki haklarından geri adım atmayacağını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Kazım Garibabadi dün akşam 177. OPEC oturumu kapsamında yaptığı açıklamada, üretimde azalmanın, mevcut durumda üretimlerinin arttıran ülkeleri kapsaması gerektiğini söyledi.
İran temsilcisi ayrıca Amerika’nın zalimane yaptırımları nedeni ile İran petrol ihracatının azaldığına işaretle, İran’ın petrol piyasasından çıkmasını fırsat olarak kullananların hali hazırdaki üretim artışlarına karşılık gelecekte daha fazla azaltmaya gitmeleri gerektiğini ve yaptırımların kalktığında da azalmaya gidilmeye ihtiyaç duyulduğunda İran’ın eşlik etmesini beklememeleri gerektiğini söyledi.
177. OPEC oturumu dün akşam üye 14 ülkenin bakanlarının katılımı ile düzenledi. Bakanlar gelecek miladi yılda petrol fiyatlarının dengesini korumak için petrol üretimindeki durumu uzatma veya üretimde daha fazla azaltmaya gitme konusunu ele aldılar.
Alınan haberlere göre OPEC bakanları bu sabah önceki üretime göre 497 bin varil daha az üretimde yani günlük bir milyon 700 bin varil üretim konusunda mutabık kaldılar. Ayrıntılar bugün OPEC  sekreterliği tarafından açıklanacaktır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.