İran Ordusu Başkomutan Yardımcısı: Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız

  • 25 Mart 2020
  • 855 kez görüntülendi.
İran Ordusu Başkomutan Yardımcısı: Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız

İran Ordusu Başkomutan Yardımcısı Amiral Habibullah Seyyari, orduya bağlı tüm birliklerin korona virüs salgını ile mücadelede geniş faaliyetlerinin yanı sıra askeri gücünü geliştirmeyi de ihmal etmediğini ve her türlü tehdide karşı tam hazırlıklı olduklarını vurguladı.

 Çarşamba günü kara kuvvetlerinin Tahran’da kurduğu 2 bin yataklı hastanenin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Amiral Seyyari, bu hastaneyi 48 saat içinde durduklarını, ki bu da ordunun ülkenin sağlık sistemine en hızlı şekilde yardımda bulunabilecek kapasitesini ortaya koyduğunu belirtti.

Amiral Seyyari, silahlı kuvvetlerin sağlık kurumları korona virüs salgını ile birlikte ülke genelinde harekete geçtiğini ve Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde biyolojik savunma karargahı kurularak korona virüs ile mücadeleye başladığını vurguladı.

Bu arada silahlı kuvvetler ülke genelinde vatandaşları gözden geçirme ve erken teşhis koyma programında da geniş çapta hizmet sunduğu belirtildi.

Resmi adı Covid-19 olan korona virüsü Aralık 2019’de Çin’in Wuhan kentinde tespit edildi. Bu virüs Çin’den başka 195 ülkeye bulaştı.

Son verilere göre dünya genelinde 423 bin kişi korona virüsten etkilendi; bu sayıdan 109 bini iyileşti ve en az 18 bini hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.