İran Ordusu, büyük tatbikat yapıyor

  • 19 Aralık 2014
  • 959 kez görüntülendi.
İran Ordusu, büyük tatbikat yapıyor

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu İkinci Komutanı General Seyyid Abdurrıza Musevi, ordunun önümüzdeki hafta yeni silah sistemlerini test etmek üzere büyük tatbikat yapacağını belirti.

Deniz, kara ve hava savunma unsurlarının katılacağı tatbikat konusunda düzenlendiği basın toplantısında konuşan İranlı komutan, tatbikatın denizde Kuzey Hint okyanusundan Hürmüz Boğazı’nın Doğusu ve Mekran sahillerine kadar ve karada da, Sistan-Beluçistan ve Hürmüzgan eyaletlerinde düzenleneceğini belirtti.

Ön görülen tehditlere karşı operasyon tatbiki, ortak komuta ve kurmay provaları ve birliklerin hazırlık seviyesini yoklamanın tatbikatın başlıca hedeflerinden olduğunu ifade eden General Musevi, “ İslam birliği sayesinde kalıcı kudret, barış ve kardeşlik gösterisi “ sloganıyla düzenleneceğini belirterek, bölgede huzur ve güvenliğin bölge ülkelerin tarafından tesis edilmesi gerektiğini kaydetti.

İran Ordusu İkinci Komutanı, sözkonusu tatbikatta, yüzeyden yüzeye, sahilden karaya, karadan havaya ve havadan yüzeye füzelerin ateşlenmesiyle ordunun füze gücünün kullanılacağını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.