İran Ordusu Hava Kuvvetlerinin elektronik savaş sistemi operasyonel hale geldi

  • 11 Ocak 2019
  • 1.620 kez görüntülendi.
İran Ordusu Hava Kuvvetlerinin elektronik savaş sistemi operasyonel hale geldi

İran ordusu Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Tatbikat esnasında elektronik savaş sisteminin operasyonel hale geldi bildirildi.

Tatbikatın sözcüsü Alirıza Engize, IRNA’ya yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetlerinin elektronik savaş sisteminin tatbikat esnasında çeşitli şekillerle denendiğini belirterek, tatbikatta ayrıca ileri düzeydeki iletişim sistemlerinin de denendiğini söyledi.

Engize iki günlük tatbikatın birinci gününde komuta, kontrol sistemlerinin kullanıldığını belirterek, bu sistemlerin ses ve görüntülü şekilde taktik karargahların daha çok koordinasyonun saplanması için kullanıldığını söyledi.

İsfahan Şehit Babai üssü merkezliğinde yapılan tatbikat için geçen günlerden nakil işleri başlanmıştı.

Tatbikata onlarca savaş uçağının yanında taşıma uçakları, arama uçakları, İHA’la katılmakta ve iki günlük tatbikatta belirtilen programlar uygulanacaktır.

Tatbikatta, ağır ve yarı ağır hava savunma sistemleri ve silahlarının, lazer füzelerin ve çeşitli diğer füzelerin ve bombaların denenmesi gerçekleşecektir.

Tatbikatın sözcüsü Alirıza Engize, Şehit Babai üssünün yanında Tahran Mehrabad, Hamadan Noje, Şiraz Şehit Doran üslerinin de direkt olarak katılacağını söylemilşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.