İran Ordusu Hava Savunma Güçleri Komutanı: Ülke sınırlarının ötesini gözetliyoruz

  • 20 Haziran 2022
  • 98 kez görüntülendi.
İran Ordusu Hava Savunma Güçleri Komutanı: Ülke sınırlarının ötesini gözetliyoruz

İran Ordusu Hava Savunma Güçleri Komutanı, ”Bugün hava savunması ülke sınırlarının ötesini gözetliyor ve düşmanlar İran’ın yerli hava savunmasının gücünden korkuyor.” dedi.

İran Ordusu Hava Savunma Güçleri,  ülkenin hava sahasının kara savunmasından sorumlu ordunun  dört alt kuvvetinden biridir.

Ordu halkla ilişkilerine göre, Hava Savunma Güçleri Komutanı Tuğgeneral  Alirıza Sebbahiferd, dün (Pazar) Hava Kuvvetleri kurmayları arasında bölgedeki hava savunma gözetleme ve kontrol gücüne atıfta bulunarak şunları söyledi: ”Yerli sistemlerle ülke çapında savunma radarı siteleri günün teknolojisiyle her geçen gün daha da donatılmaktadır. Zira bu sayede İran bugün bölge ötesi güçlerin tüm hareketlerini gözetliyor.”

Tuğgeneral Sebbahiferd, “Hava savunmasının gücü, yerli uzmanların yeteneğine ve gelişmiş yerli teçhizat üretimine ve savunmadaki kahramanların inanç  gücüne bağlıdır.” dedi.

Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı, düşmanların İran’ın hava savunmasının gücünün farkında olduğunu belirterek, “Düşmanlar İran’ın hava savunmasının gücünden korkuyor ve biliyorlar ki İran düşmanın en küçük hatasını onları pişman edecek şekilde cevap verecektir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.