İran ordusu helikopterleri füze menzili artırıldı

  • 16 Nisan 2018
  • 1.666 kez görüntülendi.
İran ordusu helikopterleri füze menzili artırıldı

 

İran ordusu kara kuvvetleri koordine yardımcısı Tuğgeneral Ali Cihanşahi, İran ordusu helikopterlerinde kullanılan füzelerin menzilinin artırıldığını bildirdi.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre İran kara kuvvetleri helikopter biriminin en son kazanımlarına temas eden İran ordusu kara kuvvetleri koordine yardımcısı Tuğgeneral Ali Cihanşahi, helikopterlerde kullanılan “Şafak Füze”sinin menzil alanının daha öncekilere oranla iki katına çıkarıldığını ve 8 ile 12 km.ye yükseltildiğini bildirdi.

Bölgesel tehditler dikkate alınarak bu füzelerin yakın çatışmada çok etkili olduğunu belirten Tuğgeneral Ali Cihanşahi, helikopterlerin füzelerindeki menzil artışının tamamen yerli mühendis ve uzmanların çabaları sonucu ve İran savunma sanayi ile Helikopter biriminin yakın işbirliği ile gerçekleştiğini bildirdi.

İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei 31 Ağustos 2016 tarihinde İran savunma bakanı, müdürleri, yetkili ve uzmanlarına hitaben yaptığı konuşmada, savunma ve taarruz gücünün İran İslam Cumhuriyeti Ordusunun en doğal hakkı olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.