İran ordusu Koronavirüs hastaları için 7 bin nekahet yatağı hazırladı

  • 29 Mart 2020
  • 797 kez görüntülendi.
İran ordusu Koronavirüs hastaları için 7 bin nekahet yatağı hazırladı

İran İslam Cumhuriyeti ordusu sözcüsü, Koronavirüs’e karşı mücadele bağlamında ülke çapında 7 bin nekahet yatak hazırladıklarını belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre tuğgeneral Şahin Taki Hani dün akşam yaptığı açıklamada hali hazırda orduya ait 32 hastanenin halka ve Koronavirüs’e yakalanan vatandaşlara hizmet vermeye hazır olduklarını duyurdu.
Tuğgeneral Taki Hani İran ordusunun zati görevi yani İslam cumhuriyeti nizamının bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunmasına ilaveten kriz dönemlerinde ve Koronavirüs ile mücadele gibi çeşitli olaylarda İran halkına destek vermeye devam edeceğini belirtti.
İran ordu sözcüsü ayrıca ordunun 21 ilin giriş yollarında ve çeşitli bölglerde dezenfektasyon çalışmaları gerçekleştirerek halkın sağlığını korumaya çalıştığını söyledi.
İran hükümetinin önlem ve tedavi çalışmaları ile eşzamanlı olarak silahlı güçlerin yardımı ile erken teşhis, hastalarla temas halinde olan insanları izleme, karantina ve Koronavirüs hastlarını tedavi çalışmalarını İran halkı ile birlikte hızla gerçekleştirmektedir.
İran’da şimdiye kadar 35 bin kişiye kesin tanı konuldu bunlardan 11 binden fazla kişi iyileşirken maalesef 2 bini aşkın insan hayatını kaybetti, diğerlerinin tedavisi ise devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.