İran organ nakli alanında başarılı ilerleme kaydediyor

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.279 kez görüntülendi.
İran organ nakli alanında başarılı ilerleme kaydediyor

İran sağlık bakanlığı organ nakli dairesi başkanı Seyyid Muhammed Kazımeyni, geçen hicri şemsi yılda 3500 organ nakli operasyonunun yapıldığını belirterek, İran’ın bu alanda çok başarılı düzeyde olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Seyyid Muhammed Kazımeyni, dün yaptığı açıklamada, kornea naklinin de hesaplandığında bu rakamın 6 binden fazla olduğunu belirtirken, eldeki verilere göre 2500 böbrek, 800 karaciğer ve 100 kalp naklinin yapıldığını  söyledi.

İranlı yetkili, kök hücre konusunda nakil sayısının da 1040 olduğunu belirterek, bu rakamların  son derece iyi düzeyde olduğunu  söyledi.

Muhammed Kazımeyni, İranlı hekimlerin organ nakli konusundaki yeteneklerinin son derece yüksek olduğunu bildirirken, bu konuda komşu ülkelere bu alanda eğitim vermeye hazır olduğunu bildirdi ve ”geçen yıl İran organ nakli ekibi Afganistan’da 47, Pakistan ve Tacikistan’da 20 organ nakli ameliyatı  yapmışlardır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.