İran, Pakistan terör saldırısını kınadı

  • 01 Nisan 2017
  • 1.112 kez görüntülendi.
İran, Pakistan terör saldırısını kınadı

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü, Pakistan’da namaz kılanlardan onlarca masum insanın ölüm ve yaralanmasına sebep olan Paraçınar terör saldırısını kınayarak olayda hayatını kaybedenlerin aileleri, Pakistan halkı ve hükümeti ile acılarını paylaştı.

İRİB’in bildirdiğine göre dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, bir grubun mantık dili ve diyalog yerine  zorbalık ve katliam dilini kullanarak kendi şom hedeflerine ulaşmaya çalıştığı, bölgede az bir sayıda ülkenin kendi çıkarlarını güvensizlik, terörizm ve aşırıcılıkta gördüğü müddetçe, terörizm kökünün kurutulması için umut olmadığını söyledi.

Kasımi, bölgede ve dünyada terörizm ilacının aşırıcılığa maddi ve manevi destek veren damarların kesilmesi için güçlü irade ve tüm ülkelerin topluca ve el birliği yapmaktan başka çare olmadığını da sözlerine ekledi.

Cuma günü Aşiretler Bölgesi’nin (FATA) “Kurram Ajansı’na” bağlı Paraçinar kentinde ‘imambargah’ olarak bilinen bir Şii ibadet yerini hedef alan intihar saldırısında 22 kişi yaşamını yitirdi, 70 kişi yaralandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.