İran parlamenter heyeti: Tahran, Kore Yarımadası’nda barış ve istikrarı destekliyor

  • 13 Eylül 2018
  • 2.722 kez görüntülendi.
İran parlamenter heyeti: Tahran, Kore Yarımadası’nda barış ve istikrarı destekliyor

İran-Güney Kore Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Esedullah Abbasi, Güney Kore Parlamento Başkanı Moon Hee-sang ile bir araya geldi. Görüşmede Abbasi, Tahran’ın, Kore Yarımadası’nda barış ve istikrarı desteklidiğini vurguladı.

Seul’de gerçekleşen görüşmede Abbasi, İran-Güney Kore ilişkilerine işaret ederek, “İki ülke parlamentoları farklı alanlarda karşılıklı ilişkilerin güçlenmesine imkan sağlayabilir” dedi.
Abbasi, Kore Yarımadası’ndaki gelişmeleri değerlendirerek, “İran İslam Cumhuriyeti, Kore Yarımadası’nda kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik atılan her türlü adımı desteklemektedir” ifadesini kullandı.
ABD’nin tek taraflı olarak İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekilme kararını “gayri meşru” olarak nitelendiren Abbasi,  şunları kaydetti: Washington yönetimi İran halkına karşı insanlık dışı ve çirkin yaptırımlar uygulayarak uluslararası arenada güvenilmez bir devlet olduğunu göstermiş oldu.
Esedullah Abbasi, “Dünya ülkeleri özellikle Güney Kore’nin ABD’ye karşı bağımsız bir politika izlemesi iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerinin sürdürülmesine yol açabilir” değerlendirmesinde bulundu.
Güney Koreli yetkili de bu görüşmede, “Seul olarak Tahran ile ekonomik etkileşimleri sürdürmenin yollarını arıyoruz” diye konuştu.
İran Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Esedullah Abbasi’nin başkanlığındaki heyetin Güney Kore temasları devam ediyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.