İran petrol bakanından ABD’nin yaptırımlarını etkisiz hale getirmeye vurgu

  • 08 Temmuz 2019
  • 758 kez görüntülendi.
İran petrol bakanından ABD’nin yaptırımlarını etkisiz hale getirmeye vurgu

İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, ABD’nin başta petrol olmak üzere İran aleyhindeki yaptırımları ve komplolarının etkisiz hale getirilmesine vurgu yaptı.

İran petrol bakanı Zengene, İRİB Kanal2 televizyonuna yaptığı açıklamada, İran’ın düşmanlarının üstesinden geleceğini belirterek, ‘Gelecek, İran’ın petrol durumunun daha iyi olacağını gösteriyor’ dedi.

İran petrol bakanı, Amerikalıların suistifa etmesinin önüne geçmek için, İran’ın petrol bilgilerinin açıklanmayacağını belirterek, ‘gelecekte İran’ın petrol ihracatına ümitli olmak gerekir’ dedi.

Zengene, Arabistan petrol bakanının, İran’ın dünya enerji güvenliğini tehdit ettiğine dair iddiasına da cevap olarak, ”İran bölgede enerji güvenliği ve istikrarını garanti eden en büyük ülkedir ve dünyada enerji istikrarını bozan ise Amerika’nın ta kendisidir” dedi.

İran petrol bakanı, İran’a ait petrol tankerinin Cebelitarık boğazında İngiliz güçlerince gecen perşembe günü alıkonulması meselesine de temasla, bu konuyu ciddiyetle takip ettiklerini ve bu geminin serbest bırakılmasını ümit ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.