İran Petrol bakanından Petrol sektöründe direniş ekonomisine vurgu

  • 05 Nisan 2015
  • 749 kez görüntülendi.
İran Petrol bakanından Petrol sektöründe direniş ekonomisine vurgu

İran İslam cumhuriyeti petrol bakanı, petrol sektöründe direniş ekonomisi alanının takviye edilmesi gerektiğini bildirdi.

İRİB muhabirinin sorularını cevaplandıran İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, İran ile 5+1 grubu ülkeleri arasında nükleer alanda sağlanan uyum ve anlaşmaya temasla, yaptırımların kaldırılması durumunda petrol bakanlığının  ilk girişiminin petrol üretim kapasitesini yaptırımlar öncesi miktara ulaştırmak olacağının ve bunun büyük bir önem taşıdığını bildirdi.

Bu durumda Ä°ran’ın dünya petrol piyasasında da daha fazla etkin olabileceÄŸini ve piyasaya sebat ve istikrarın kazandırılacağını belirten petrol bakanı içinde bulunduÄŸumuz yılda petrol bakanlığını en önemli ve temel programının, petrol ve gaz üretim miktarını artırmak olacağını ve özellikle gaz üretim miktarının artırılmasının ülke için hayati bir önem taşıdığını ve geçen yılın sonunda Güney Pars gaz alanı 12. ünitesinin hizmete sokulmasıyla ülkenin gaz üretim miktarının günlük 120 milyon metre küp artırıldığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.