İran petrol fiyatlarının arttırılması çalışmalarını olumlu karşıladı

  • 18 Şubat 2016
  • 847 kez görüntülendi.
İran petrol fiyatlarının arttırılması çalışmalarını olumlu karşıladı
İslami İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, petrol ihracatçısı ülkeler örgütü OPEC üyesi ile OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeler arasında dünya petrol fiyatlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaları olumlu değerlendirdi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre Zengene, dün Katar, Irak ve Venezüella petrol bakanları arasında yapılan oturum ardından yaptığı açıklamada, İran’ın dünya petrol fiyatlarının iyileştirilmesi için yapılacak her türlü girişimi olumlu karşılayacağı ve destek vereceğini söyledi.

İran petrol bakanı, sözkonusu oturumda, OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan petrol ihracatçısı ülkeler arasında petrol fiyatlarının iyileştirilmesi için petrol üretim miktarının arttırılmamasına ve mevcut üretim kotalarının korunmasına vurgu yapıldığını söyledi.

İslami İran petrol bakanı, sözkonusu kararın eninde sonunda alınması ve uygulanması gerektiğini hatırlatarak, ”ama OPEC üyesi ülkeler ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında bu işbirliği her halükarda sevindirici bir girişimdir” dedi.

İran petrol bakanı, Rusya, Umman ve diğer bazı petrol üreticisi ülkelerin, petrol fiyatlarının iyileştirilmesi için atılan bu adımı desteklediklerini ve bundan dolayı bu girişimin iyi bir adım olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.