İran petrol pazarındaki yerine geri dönüyor

  • 12 Mart 2016
  • 890 kez görüntülendi.
İran petrol pazarındaki yerine geri dönüyor
İslami İran cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürü Muhammed Nehavendiyan, İran’ın yaptırımların kalkmasıyla dünya petrol piyasasındaki eski yerine döneceğini söyledi.

İran’da yatırım fırsatları ve sorunları adlı seminere katılmak için Londra’ya giden Nehavendiyan, cnn tv. kanalına yaptığı açıklamada, İran’ın petrol piyasalarındaki konumuna geri döneceğine işaretle; petrol fiyatlarının düşmesine neden olanların bugünkü durumdan sorumlu olduklarını söyledi.

İran halkının 26 şubat tarihinde yapılan seçimlere görkemli katılımına da temas eden Nehavendiyan, bunu bütün herkes için bir zafer olarak niteledi ve ”İran’da genel seçimler ve rehberlik fakihler meclisi seçimleri bütün dünyaya, İran’da halkın idarecilerini kendilerinin sandık başında belirlediğini göstermiştir’ dedi.

İran cumhurbaşkanı özel kalem müdürü, ayrıca dün Tahran’a dönmek üzere Londra’dan ayrılmadan önce İngiltere başbakanının güvenlik danışmanı Ser Mark Layl Grant ile görüşmesinde, İran ile nükleer müzakerelerdeki ülkelerin, nükleer anlaşmayla ilgili taahhütlerini en kısa zamanda yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

İngiliz yetkili de, nükleer anlaşma KOEP’in yürürlüğe girmesini bütün herkes için yeni bir fırsat olarak nitelerken, İngiltere’nin bu çerçevede her türlü iktisadi işbirliğine hazır olduğunu ve İran’la ilişkileri geliştirmekten kaçınmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.