İran, petrol piyasasında istikrar için işbirliğinin şart olduğunu bildirdi

  • 07 Ekim 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
İran, petrol piyasasında istikrar için işbirliğinin şart olduğunu bildirdi

İran Petrol bakanı, dünya enerji piyasasının mevcut konumuna temasla, Petrol üreten ülkeler örgütü OPEC ve OPEC dışı ülkeler arasında sıkı bir işbirliği ve ortak çalışmayla dünya piyasalarının istikrara kavuşturulabileceğini bildirdi.

Presstv’nin bildirdiğine göre Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) bakanlar toplantısına katılmak üzere dün akşam saatlerinde Rusya’ya giden İran petrol bakanı Bakan Zengene, petrol üreten ülkeler arasında yakın bir işbirliğinin sürdürülmesi çağrısını yeniledi.

Dünya petrol piyasalarının tamamen istikrara kavuşuncuya kadar bu işbirliğinin gerekli olduğunu hatırlatan İran petrol Bakanı, İran’ın bu konuda üzerine düşen çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi.

İran petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene geçtiğimiz Salı günü Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) bakanlar toplantısına katılmak üzere Moskova’ya gitmişti.

GECF’in İran, cezayir, Bolivya, Mısır, Gine, Libya, Nijerya, Katar, Rusya, Tirinidad ve Tobago, Venezuela ve BAE’in ibaret 12 asıl üyesi bulunmakta ve bazı ülkelerde bu örgütte gözlemci olarak bulunmakta.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.