İran petrol sanayindeki tecrübelerini Venezuella’ya sunacak

  • 23 Şubat 2018
  • 1.100 kez görüntülendi.
İran petrol sanayindeki tecrübelerini Venezuella’ya sunacak

İran dışişleri bakan yardımcısı ve dışişleri bakanlığının Amerika işleri genel müdürü Muhammed Keşaverzade, dün Venezuella petrol bakanı ile Karakas’ta yaptığı görüşmede, İran’ın petrol sanayindeki tecrübelerini Venezuela’ya sunmaya hazır olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İranlı yetkili, Venezuella’nın, İran’ın petrol sanayi alanındaki tecrübeleri sayesinde  petrol sanayinde kendine yeterli hale gelebileceğini ve dışa bağımlılıktan kurtulabileceğini söyledi.

Keşaverzade, İran ve Venezuella’nın OPEC örgütünde petrol fiyatlarının istikrarı konusunda  ortak tutuma sahip olduğunu da belirterek, iki ülkenin OPEC’teki bu işbirliğinin süreceğini söyledi.

İranlı yetkili, petrol çıkarılması ve rafinerisi, petrol ve gaz havzalarının kalkındırılması ve petro kimya ürünleri gibi bir çok alanda iki ülke arasında işbirliği imkanlarının olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Venezuella petrol bakanı da, iki ülke ilişkilerini dostane nitelerken, ”Venezuela’nın her zaman İran devleti ve halkının işbirliği ve desteklerini kendi ilerlemesi ve kalkınması olarak gördüğünü ve İran’la petrol ve diğer alanlarda işbirliğine ilgi gösterdiklerini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.