İran Radyo ve TV kurumu başkanı Muhammed Serafraz: Suud rejimi, Yemen saldırılarında hiçbir amacına ulaşamadı

  • 03 Temmuz 2015
  • 829 kez görüntülendi.
İran Radyo ve TV kurumu başkanı Muhammed Serafraz: Suud rejimi, Yemen saldırılarında hiçbir amacına ulaşamadı

İRİB başkanı Arabistan’ın 3 aylık Yemen saldırılarında hiçbir amacına ulaşmadığını ifade etti.

İRİB ajansının bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti Radyo ve TV kurumu başkanı Muhammed Serafraz dün PRESSTV’nin 8. kuruluş yıldönümünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Arabistan’ın Yemen’deki başarısızlığına işaretle, Riyad’ın Yemen’e geniş çaplı saldırısına rağmen, bu ülkedeki askeri ve siyasi hedeflerine ulaşamadığını, hali hazırda da Ensarullah halk hareketinin ülkenin bir çok bölgesinin kontrolünü sağladığını belirtti.

Dr. Serafraz konuşmasının bir başka bölümünde bölgenin hassas durumunu açıklayarak, İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer görüşmeler, Türkiye’deki siyasi gelişmelere işaretle, Türkiye’deki siyasi değişiklikler nedeni ile, Ankara hükümetinin ülkedeki siyasi boşluğu kullanarak Suriye’ye karşı tehlikeli bir girişimde bulunma ihtimalinden söz etti.

Yapılan törende İRİB dış yayınlar servisi başkanı ve İRİB başkan yardımcısı Muhammed Ahgeri de PRESSTV’de başta kanalın yeni web-sitesi gibi sonuca ulaşan projelere işaretle, söz konusu kanalın ulusal medyanın en büyük çalışma sonuçlarından biri olduğunu belirterek, kanalın ileriye yönelik hareketinin daha da sürmesini temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.