İran, Rusya ve Çin’in Ortak Tatbikatının Hedefi Bölgesel Güvenliğin Güçlendirilmesi

  • 27 Aralık 2019
  • 8.925 kez görüntülendi.
İran, Rusya ve Çin’in Ortak Tatbikatının Hedefi Bölgesel Güvenliğin Güçlendirilmesi

İran İslam Cumhuriyeti ordusu deniz kuvvetleri komutanı İran, Rusya ve Çin’in Hint Okyanusunun Kuzeyindeki ortak tatbikatının hedefinin bölgede güvenliği perçinlemek olduğunu söyledi.

İRİB’in bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi Perşembe günü İran’ın Kuzey Doğusundaki Meşhet kentinde şöyle bir açıklamada bulundu: “İran, Rusya ve Çin’in Hint Okyanusundaki ortak tatbikatı bölgede güvenliğin ve temellerinin perçinlenmesi ve ülkelerinin ekonomik, siyasi, toplumsal, savunma ve güvenlik açısından yakınlaşması doğrultusunda düzenlendi. ”

Amiral Hanzadi sözlerine şunları da ekledi: “İran, Rusya ve Çin’in ortak tatbikatı Çabahar’da düzenlenmeye başlayıp Hint Okyanusunun Kuzeyine doğru yayılacaktır. ”

İran İslam Cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı Çabahar bölgesinin güvenliğine değinerek şunları kaydetti: “Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve Fars Körfezi güvenli bir bölgedir. Bu güvenlik ise İran İslam Cumhuriyeti devrim muhafızları ve ordusunun çabaları sonucu elde edilmiştir.

Amiral Hanzadi bölgenin deniz güvenliğinin sürdürülebilir olduğunu söyleyerek İran, Rusya ve Çin’in ortak tatbikat düzenlemesi ile bölgede deniz güçleri gücünün artmasını umut etti.

İran, Rusya ve Çin’in ilk üçlü deniz ortak tatbikatı uluslararası ticaret güvenliğinin arttırılması ve perçinlenmesi çerçevesinde Hint Okyanusunun Kuzeyinde ve Umman Denizinde Cuma gününden itibaren başlamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.