İran Sağlık Bakanı: Azerbaycan’ın ilaç ile tıbbi malzemelerini temin edebiliriz

  • 14 Mart 2018
  • 1.154 kez görüntülendi.
İran Sağlık Bakanı: Azerbaycan’ın ilaç ile tıbbi malzemelerini temin edebiliriz

İran Sağlık Bakanı Hasan Haşimi, Tahran’ı ziyaret eden Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ile bir araya gelerek karşılıklı ilişkileri görüştü.

İran Sağlık Bakanı Hasan Haşimi, Tahran’da Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ile bir araya geldi.

Haşimi, Tahran-Bakü ilişkilerine işaret ederek, “İran ve Azerbaycan ortak kültürel bağlar ve ortak zevklere sahip olduğu için karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi iki ülke halklarına refah getirebilir” dedi.

Haşimi, “Güvenlik ve ekonomikte iki ülkenin günümüz ve gelecekteki menfaatleri iki ülkenin karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine bağlıdır. Bana göre, Tahran ve Bakü arasındaki işbirliği alanları çok fazladır” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin ivme kazanması gerektiğinin altını çizen Haşimi, iki ülke cumhurbaşkanlarının sağlık alanında imzalanan anlaşmaların acilen hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptıklarını kaydetti.

Hasan Haşimi, “Biz, ilaç ve tıbbi malzemelerin hem üretimi hem de ihracatı konusunda Azerbaycan’la birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu.

Bakan Haşimi ilaveten, İran’daki Urmiye, Tebriz ve Ardebil tıp blimleri üniversitelerinin Azerbaycan Cumhuriyeti ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Azerbaycan Ekonomi Bakanı da bu görüşmede, “İki milletin yakın dostluğu ve kardeşliği, dünya ülkeleri için örnek olabilir” ifadesini kullandı.

Azerbaycanlı yetkili, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi yönde ilerlediğine dikkati çekerek, iki ülkenin özellikle sağlık alanında kayda değer potansiyellere sahip olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.