İran Sağlık Bakanlığı, Hüseyni Erbain Ziyaretçilerinin Hizmetinde

  • 07 Kasım 2016
  • 1.248 kez görüntülendi.
İran Sağlık Bakanlığı, Hüseyni Erbain Ziyaretçilerinin Hizmetinde

İran sağlık bakanlığı yardımcısı, Irak sınırına 7 sahra hastenesinin kurulduğunu ve bu hastanelerin Hüseyni Erbain ziyaretçilerine hizmet vereceğini bildirdi.

Dün İRNA’ya açıklamada bulunan İran sağlık bakanlığı yardımcısı Muhammed Agacani, Irak sınırında 7 sahra hastanesinin kurulmasının yanı sıra bu amaçla 235 adet ambulans, 5 ambulans helikopter ve 7 bin sağlık görevlisinin İran Irak arasındaki üç sınır kapısında görevlendirildiğini bildirdi.

Agacani ayrıca, Mehran, Şelemçe ve Çazzebe sınır kapılarında sağlık bakanlığı görevlilerinin, Hüseyini Erbain ziyaretçilerine sağlık hizmetleri vereceğini bildirdi.

20 Kasım’a tekabül eden Sefer ayının 20’si Hz. İmam Hüseyin (as) ve 72 yaranının Kerbela’da Yezid orduları tarafından hunharca şehit edilişlerinin erbaini (40. Günü)’dür ve bu amaçla her yıl Irak ve İran başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından Ehli Beyt aşıklarından milyonlarca insan Erbain törenlerine ve yürüyüşüne katılmak amacıyla Irak’ın kutsal Kerbela kentinde bir arada toplanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.