İran sanayi bakanı: İran Suriye’nin yeniden inşasına katılacaktır

  • 30 Ekim 2017
  • 1.070 kez görüntülendi.
İran sanayi bakanı: İran Suriye’nin yeniden inşasına katılacaktır

İran sanayi, maden ve ticaret bakanı Muhammed Şeriatmedari, İran’ın Suriye’nin yeniden inşası meselesinde üretim, hizmet ve kalkınmayla ilgili bütün programlarında yer alacağını söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Şeriatmedari dün Suriye’nin İran büyükelçisi Adnan Mahmud ile Tahran’da yaptığı görüşmede, iki ülkenin özel sektörünün devlet sektörüyle potansiyellerini Suriye’nin büyük iktisadi  projelerinde kullanmaları gerektiğini söyledi.

Şeriatmedari, İran’ın, Suriye’yle iktisadi işbirliğini güçlendireceğini belirterek, bunun stratejik olduğunu belirtti ve ”Tahran Suriye’de üretim alanında da faal rol oynayacak” dedi.

İran sanayi, maden ve ticaret bakanı Muhammed Şeriatmedari, İran İslam Cumhuriyetinin Suriye’de  güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanması için  Suriye’ye yönelik desteğini sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.

Bu arada Suriye’nin İran büyükelçisi Adnan Mahmud da, ”iki ülke arasında sanayi projelerinin hayata geçirilmesi için daha önceden imzalanan işbirliği anlaşmalarının  ve de İran ve Suriye banklarının şubelerinin açılması ve sanayi bölgelerinin oluşturulması konusunda  İran’la görüş alış verişinde bulunduklarını  söyledi.

Suriye’nin Tahran büyükelçisi, açıklamasında ayrıca  ‘Suriye devletinin İran devlet ve özel sektörü şirketlerinin Suriye’de sanayi ve üretim alanlarında  yatırımları için her türlü imkanı vermeye ve işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.