İran Savunma Bakanı: Bölgenin esas sorunu, terörizm ve iç anlaşmazlıklardır

  • 08 Ocak 2018
  • 877 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Bölgenin esas sorunu, terörizm ve iç anlaşmazlıklardır

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi, bölgenin esas sorununun emperyalizm, bölge dışı müdahaleler ve işgalcilikten kaynaklanan terörizm ve iç anlaşmazlıklar olduğunu, bunun bariz örneğinin 70 senedir Filistin’in işgal altında tutulması olduğunu söyledi.

General Hatemi bugün Tahran’da ikincisi düzenlenen Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Batı Asya’da gelişmelere işaretle, bu gelişmelerin yabancılar ve bölge dışı güçlerin varlığı ve müdahalesiyle yönlendirildiğini vurguladı.

Bölge dışı müdahalelerin bölge ülkelerinin bağımlılığının pekiştirilmesi, yabancıların varlığı ve kaynaklarının yağmalanması amacıyla olduğunu hatırlatan General Hatemi, bölgedeki terörist grupların ABD’nin stratejik planı çerçevesinde önce Soyvetler Birliğiyle mücadele için kurulduğunu ve şimdi de el-Kaide, Nusra Cephesi ve IŞİD gibi yeni jenerasyonlarına dönüştüğünü ifade etti.

Batı Asya bölgesinin kabuk değiştirmekte olduğuna dikkat çeken İran Savunma Bakanı, ABD’nin Ortadoğu’yu yönetmek için aciz ve başarısız olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Komutan Hatemi ayrıca, İran’ın bölge milletlerinin kaderi konusunda sorumluluk kabul eden bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.