İran Savunma Bakanı Dehkan: İran Tüm Durumlarda Düşmanlar Tarafından Gerçekleşebilecek Her Türlü Saldırıya Yanıt Verecek Güce Sahiptir.

  • 02 Nisan 2015
  • 791 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı Dehkan: İran Tüm Durumlarda Düşmanlar Tarafından Gerçekleşebilecek Her Türlü Saldırıya Yanıt Verecek Güce Sahiptir.

İran Ajansının haberine göre, İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehkan, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’in müzakerelerin başarıya ulaşmaması durumunda askeri operasyonun gündeme geleceği açıklaması ile ilgili yaptığı konuşmada, “Amerikalı yetkililer tarafından her zaman öne sürülen böylesi açıklamalar, desteksiz konumundan yapılmaktadır ve hiçbir değer taşımamaktadır. İran’ın ülkeye yöneltilen asılsız suçlamaları yok etmeye çalıştığı müzakere sürecinde Amerikalı yetkililerin böylesi iddialarda bulunmaları, müzakerelerin mantıklı atmosferini etkilemek amacı ile gerçekleşen çalışmalardır” dedi.

Tuğgeneral Dehkan açıklamasının devamında ise “Yapılan açıklamalar, İran İslam Cumhuriyeti’nin batıya güvensizlik görüşünün onayı niteliğindedir. Tabi bu açıklamalar, İran’ın nükleer müzakere sürecindeki mantıklı ve insaflı tutumunu etkilemeyecektir. İran, tüm durumlarda düşmanlar tarafından gerçekleşebilecek her türlü saldırıya yanıt verme gücüne sahiptir. ABD Savunma Bakanı da unutkanlık hastalığına yakalanmış olabilir. Kendisi Amerika’nın bölge ve dünyadaki son yenilgilerini hatırlar ise, böylesi asılsız ve boş iddialar gerçekleşmekten sakınır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.